Nieuws

September 2014

Wanneer deze uitgave van Ter Weel Bouwt verschijnt, zijn de bewoners van het oude Sint Maarten in de Groe al verhuisd naar hun nieuwe appartement aan de Beukenstraat. Een nieuw woonzorgcentrum met een moderne uitstraling, waarin zowel intramurale zorg geboden zal worden als zorg op maat aan bewoners die een appartement huren. Een mooie buitenkant is echter niet voldoende, de sfeer en de inrichting zijn zeker zo belangrijk. In deze uitgave vertellen Marianne Lavieren en Debbie van de Goor van de firma Lensen over het proces van inrichting van het nieuwe Grand Café.

 

In het Gasthuis hebben de bewoners van de Ganzenhof hun intrek genomen op de derde verdieping. Zij hebben 2,5 jaar in de tijdelijke huisvesting bij Ter Weel Goes gewoond. Helene Verdonk, de nieuwe teamleider van de bijzondere zorg, vertelt over haar afdeling Kolveniershof, dat geheel ingericht is om belevingsgericht te kunnen werken.

 

De bouw van de twee groepswoningen in Hansweert vordert gestaag. De planning is dat deze eind december 2014 opgeleverd zullen worden. In Rilland zal in oktober de bouw van De Vliedberg appartementen starten, waarin ook drie groepswoningen voor dementerenden (18 plaatsen) zijn opgenomen.

 

Eind september zal de sloop aanvangen van het oude Sint Maarten in de Groe, wat gezien de ligging tussen alle gebouwen wel wat stof en overlast zal geven. Sprangers Bouwbedrijf BV uit Terneuzen zal op deze plaats de bouw van Abbekindershof gaan uitvoeren. Dit zijn de nieuwe woonappartementen voor de somatische cliënten die nu nog op De Schenge verblijven.

 

En zo krijgt iedereen uiteindelijk zijn eigen plekje.

 

Coby Traas

Bestuurder Zorggroep Ter Weel