Nieuws

Maart 2016

Download

Maart 2016 (pdf)

In de loop van februari en maart 2016 zitten alle cliënten weer op hun plekje. De cliënten uit de drie tijdelijke huisvestingen verhuizen naar de verbouwde afdelingen ‘De Hoge Hoeve’ in Krabbendijke, de PG afdeling ‘De Schenge’ in Goes en het nieuwe somatiek gebouw ‘Abbekindershof’. Een sluitstuk van ruim 4 jaar bouw en verbouwactiviteiten. Een traject dat binnen het geraamde bouwbudget voltooid gaat worden. Een prachtig resultaat.

 

Zodra de drie tijdelijke huisvestingen afgebroken zijn, kan de aanleg van de binnentuin voltooid gaan worden. Zoals José Simonse ook in het artikel aangeeft, zal de tuin de groene oase vormen tussen het nieuwe Sint Maarten in de Groe, de verpleegafdelingen en Abbekindershof. Een leuke buitenruimte waarin we veel activiteiten kunnen organiseren.

 

Voor het Gasthuis hebben zich al studenten aangemeld van het Edudelta college, om mee te denken over de herinrichting van de voortuin, hier maken we graag gebruik van. In Krabbendijke zal het parkeerterrein weer in ere hersteld worden.

 

De Batsen Toren en de ontmoetingsruimte in De nieuwe Vliedberg zijn nu enkele maanden in gebruik. De reacties zijn zeer positief, zowel van cliënten als bezoekers uit de wijk. Het restaurant zit regelmatig vol met buurtbewoners die graag gebruik maken van de speciale acties. Ook familieleden hebben al om uitbreiding van de openingstijden in het weekend gevraagd.

 

Er volgen de komende maanden nog een paar kleinere bouw- en renovatie activiteiten. De productiekeuken in Goes krijgt een grotere koelruimte en nieuwe warmtekasten, waar ook gekoeld geportioneerd en geregenereerd kan worden. Dit was nodig gezien de uitbreiding van het aantal (externe) maaltijden. Daarna worden de kantoren, het restaurantgebied en de receptie in Ter Weel Goes nog opgeknapt.

 

Coby Traas,

Bestuurder Zorggroep Ter Weel