Nieuws

Juni 2016

Download

Juni 2016 (pdf)

Ik geloof het bijna zelf niet, dat ik nu voor de laatste keer het voorwoord schrijf voor deze speciale uitgave van Ter Weel Bouwt. De eerste uitgave verscheen in februari 2012, toen heette het nog ‘Under Construction’. Nu verschijnt jaargang 5 - nummer 2, dat is het 18e exemplaar in vijf jaar tijd! Wat is er veel gebouwd, gerenoveerd en vernieuwd…daar kunnen we met recht trots op zijn, zoals Aart Geurtsen in het interview ook aangeeft.

 

Ik wil u wel verklappen dat ik in het begin wel een beetje aan Aart moest wennen. Zijn directheid en manier van omgaan met mensen uit de bouwwereld riepen bij mij weleens ongemakkelijke momenten op. “Maar Coby”, zei hij dan, “zo gaat dat in de bouw, wen er maar aan!” Zakelijk, harde afspraken en er het maximale uithalen…en dat hebben we gedaan. Met heel veel dank aan Aart, die als adviseur mij altijd met raad en daad heeft bijgestaan.

 

Ook Annemarie Frederiks, gepokt en gemazeld in de architecten- en bouwwereld, bleek een gouden greep, om haar als ‘oren en ogen’ op de bouwplaats te hebben. Zij hield voor Ter Weel een oogje in het zeil en communiceerde over alle overlast en verhuismomenten met de zorg. Fantastisch, zoals zij tussen al die mannen opereerde.

 

Ook alle lof voor ARCHIKON, die ons in alle bouwprojecten hebben ondersteund en vaak ook de projectleiding hadden. Er bovenop zitten heeft als resultaat dat alle bouwprojecten binnen het beschikbare budget zijn afgerond (we hebben zelfs nog wat over) en dat er héél veel extra’s in de loop van de bouw zijn toegevoegd: de centrale serverruimte, alle domotica, de productiekeuken, de nieuwe winkel in Ter Weel Goes, de counter in het Gasthuis, de rookruimte in Maria-Oord, de Beweegtuin, de riante afmetingen van het Grand Café in Sint Maarten in de Groe, enzovoorts.

 

Daarom is het hele bouwtraject ook zo goed gegaan, door iedereen die hieraan zijn bijdrage heeft geleverd, want “Bouwen doe je niet alleen!”.

Op naar de volgende uitdaging!

 

Coby Traas,

Bestuurder Zorggroep Ter Weel