Nieuws

Juni 2015

Download

Juni 2015 (pdf)

In deze Ter Weel Bouwt komen twee wethouders aan het woord over de samenwerking met Zorggroep Ter Weel. In Goes is dat de heer Van der Reest en in Reimerswaal de heer Sinke. Door alle veranderingen in de zorg is de samenwerking met de gemeente van cruciaal belang als het gaat om de leefbaarheid en de participatie van kwetsbare ouderen in de wijken en dorpen. Zorggroep Ter Weel probeert daar met de bouwplannen en activiteiten sterk op in te spelen. Ook ouderen die niet bij Ter Weel wonen, kunnen gebruik maken van onze voorzieningen. In nauwe samenwerking met andere partijen en de gemeenten wordt dit beleid vormgegeven.

 

Het nieuwe gebouw voor de somatische cliënten in Goes-Zuid vordert gestaag. De derde verdiepingsvloer ligt er inmiddels in. In dit project werden er prefab wanden aangebracht die in het werk vol werden gestort met beton of blokken die werden gelijmd.

 

In Krabbendijke is de eerste fase van de verbouwing van de verpleegafdelingen in volle gang. Twee afdelingen worden voor de zomervakantie opgeleverd. De tweede fase start na de zomervakantie. Interieurbedrijf Lensen heeft voor deze afdelingen de inrichting en styling uitgewerkt.

 

De huurappartementen van De nieuwe Vliedberg in Rilland worden ook voor de zomervakantie opgeleverd. Hierin bevinden zich drie woongroepen voor dementerenden, in totaal 18 plaatsen. Tevens is er in nauwe samenwerking met de gemeente, R&B Wonen en de Vrienden van de Vliedberg een ontmoetingsruimte/ restaurant gerealiseerd. Deze ruimte vormt de verbinding tussen het bestaande gebouw Oostkilhoek en De nieuwe Vliedberg en zal door Zorggroep Ter Weel worden geëxploiteerd. Tevens zal er een steunpunt voor de bibliotheek in gevestigd worden.

 

De inrichting van deze ruimten is ook gedaan door de firma Lensen. De buitenruimte wordt ingericht door tuinbedrijf Allemekinders. Het tuinplan is ontworpen door Buro Ruimte & Groen, die ook de tuin bij Ter Weel Goes en Sint Maarten in de Groe hebben ontworpen. Uniek aan dit ontwerp is dat de tuin voor iedereen toegankelijk wordt en dat je ook de achterliggende boomgaard in kunt wandelen of fruit kunt plukken.

 

Een laatste, niet onbelangrijk gegeven is dat de bouwactiviteiten nog steeds binnen het beschikbare budget zijn gebleven. Het is de uitdaging om dit vol te houden tot de bouw gereed is!

 

Coby Traas,

Bestuurder Zorggroep Ter Weel