Nieuws

December 2014

Wat is er mooier dan de ingebruikname van een nieuw gebouw? Iets waar je al jaren mee bezig bent; vanaf het eerste ontwerp, de tekeningen, het bestek, de keuzes van materialen en kleuren, het hele bouwproces en dan de afwerking. Als dan de reacties zo lovend zijn als over het nieuwe Sint Maarten in de Groe aan de Beukenstraat, dan kun je alleen maar heel trots en tevreden zijn over het resultaat.

 

Er waren heel veel mensen aanwezig op de open middag en de cliënten zijn begin september verhuisd naar hun nieuwe stekje. De eerste buffetavonden in het nieuwe Grand Café waren al een groot succes. Het team moest even wennen aan de grotere afmetingen van het gebouw, maar ook die hebben inmiddels hun draai wel gevonden.

 

Het oude Sint Maarten in de Groe wordt momenteel gesloopt. Het verwijderen van asbest in het gebouw heeft enige vertraging gegeven. Half november is de hoogbouw van Sint Maarten in de Groe tegen de vlakte gaan, waarna de bouw van Abbekindershof van start is gegaan.

 

In Rilland is de eerste paal geslagen voor de huurappartementen die in de plaats komen van het oude Vliedbergcomplex. Zorggroep Ter Weel gaat op de begane grond drie wooneenheden huren waar achttien dementerenden kunnen wonen. Het nieuwe complex wordt gebouwd door aannemersbedrijf Van der Poel uit Terneuzen. R&B Wonen voert de bouwdirectie uit. Voor dit gebouw wordt nog een passende nieuwe naam gezocht.

 

Tot slot zal in het vroege voorjaar van 2015 de verbouwing van de verpleegafdelingen in Krabbendijke starten. Het laatste bouwtraject in deze hele bouwperiode waar Zorggroep Ter Weel in 2011 aan begonnen is. Dan zijn de verpleegafdelingen allemaal gemoderniseerd en ingericht volgens het concept van kleinschalig wonen. Voor Nieulande wordt in samenwerking met R&B Wonen gewerkt aan een alternatief om scheiden van wonen en zorg mogelijk te maken.

 

De overheid gaat sterk inzetten op langer thuis wonen met de nodige zorg. Ook daarin zal Ter Weel mogelijkheden gaan creëren, waarin cliënten appartementen kunnen huren en Zorggroep Ter Weel de zorg gaat leveren. Dit doen we niet alleen, maar samen met andere partijen. De samenwerking met R&B Wonen, zoals die in Rilland en Krabbendijke vormgegeven wordt, is hier een mooi voorbeeld van.

 

Coby Traas,

Bestuurder Zorggroep Ter Weel