Nieuws

Augustus 2012

‘Wil jij de volgende inleiding schrijven, Judit?’ werd me gevraagd tijdens de laatste redactievergadering. ‘Leuk’, was uiteraard mijn reactie. Want de bouwprocessen waar we samen mee bezig zijn, zijn gewoon enorm leuk om te doen. Druk? Ja! Grillig? Ja! Lastig? Ja! Maar wat maakt deze processen nu zo leuk?

 

Naar mijn idee heeft dat te maken met de samenwerking met heel veel verschillende mensen en disciplines, de kracht van goed naar elkaar luisteren. Wat wil de cliënt? Wat wil de verzorgende op de afdeling? Hoe gaan we de facilitaire processen regelen? Zoals de architect luistert naar ons, de opdrachtgever, zo luistert de aannemer weer naar de architect. Die zet immers onze wensen in een bestek. En van de werkvoorbereider van de aannemer komen weer vragen aan ons, bedoelen jullie het zo? Zoals het hier staat? Weet je dat zeker…want als je het zó doet dan….. En zo is de cirkel weer rond.

 

Pas als alle betrokken partijen goed naar elkaar hebben geluisterd, dan krijgen we mooie gebouwen, die prachtig ingericht worden, waar onze bewoners heerlijk wonen en de medewerkers prettig werken.

 

In dit nummer zijn al deze ‘luisterende’ partijen aan het woord. José van de Merbel namens de cliënten van Ter Weel Goes, Annemarie Frederiks als toezichthouder, Paul Jobse van het architectenbureau en Erwin Jobse van de Kok Bouwgroep. Deskundige, betrokken mensen, die samen bijdragen aan een mooi eindresultaat.

 

Judit Delnoij,

Manager Facilitaire Zaken