Nieuws

't Klinket

Nummer 2 - Juni 2017

Vaak begin ik deze tekst met een ‘weerpraatje’ en ook deze keer. We kijken uit naar de naderende zomer. Wat gaat het dit jaar worden? Heerlijk genieten op het terras in de zon, een wandeling door de tuin of door het dorp? Misschien wel een rondje op de duofiets. We hopen op mooie zomerse dagen.

 

In deze uitgave van ’t Klinket vertelt een cliënt zijn levensverhaal, nemen we een kijkje in het leven van een medewerker. We lopen samen met Muriël door de beweeg- en moestuin, fietsen een rondje op de duofiets  en uiteraard blikken we nog even terug op het bezoek van de minister en staatssecretaris.

 

In ‘Mijn album’ kunt u samen met uw familie / relatie terug kijken op uw  vroegere leven en praten over wat u toen fijn vond om te doen of wat u ooit nog eens zou willen doen.  Het artikel ‘Waardigheid en Trots’ sluit hierbij aan, misschien gaat uw wens wel in vervulling.

Wij kijken graag met u mee en willen dan in een volgende uitgave van ’t Klinket laten zien waarom die wens voor u zo speciaal is.

 

Ik wens u veel leesplezier en een mooie zomer!

 

Hartelijke groet,

 

Helma Telleman

hoofdredacteur

Van de redactie

 

Op de voorpagina ziet u een foto van een zogenaamd ‘Klinket’. Een klinket is een kleinere deur in een grotere deur, zoals schuurdeuren. Zo kunnen mensen er in en uit zonder de grote deuren te hoeven openen. Men ziet dit vaak in de stallen en schuren van boerderijen of bij sommige garagedeuren. Deze naam is in het verleden voor het Ter Weel magazine gekozen, omdat het blad als een doorgeefluik haar informatie doorgeeft.

 

We gaan met deze uitgave van ’t Klinket afscheid nemen van deze opzet. Het komende magazine zal een samensmelting worden van diverse uitgaven. Zo kennen we naast ’t Klinket ook Ter Weel Onderneemt en we gaan weer starten met bouwwerkzaamheden en Ter Weel Bouwt zou dan ook weer kunnen verschijnen. Daarom kiezen we er nu voor om de  informatie vanuit de organisatie, locaties, bouwnieuws en nieuws vanuit de ondernemersplannen te bundelen in één uitgave.

 

Deze laatste uitgave van ‘t Klinket ‘blikt’ onze bestuurder terug op afgelopen jaar en geeft een kleine inkijkje naar het jaar 2018. Willy Beks, specialist ouderengeneeskunde, was gastspreker op een symposium … naam en vertelt over het vroegtijdig plannen van zorg bij mensen met dementie. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers vertellen over hun leven en werkzaamheden. De tuin van Krabbendijke is omgetoverd tot een groen paradijs en wensen van cliënten gaan in vervulling met de bijdrage van Waardigheid & Trots.

 

Als redactie kunnen we weer trots zijn op een uitgave met vele uiteenlopende onderwerpen. Dank aan Ineke van de Linde die de eindredactie verzorgt.

 

Alle lezers bedankt voor uw aandacht in de afgelopen jaren en graag tot ziens in de nieuwe uitgave.

 

Hartelijke groet,

 

Helma Telleman

Hoofdredacteur