Nieuws

't Klinket

Nummer 5 - December 2016

Wat vliegt de tijd, het is een cliché, maar wat zeggen we vaak tegen elkaar, de week is al weer om, het is weer al weekend  of ik ben wéér een jaartje ouder, wat gaat het toch snel!

En nu slaat u alweer de laatste uitgave van ’t Klinket van dit jaar open. De feestdagen komen weer in zicht, voor de meesten van ons echt feestelijke dagen, maar voor anderen kunnen dit ook eenzame dagen zijn of dagen met verdrietige herinneringen.

De column begint  met een voorproefje op de feestdagen.

 

Rinus Antonisse is in gesprek gegaan met Willy Beks, specialist ouderengeneeskunde. In het gesprek vertelt zij over haar werk in en beleving van de ouderenzorg.  In een ander artikel lezen we hoe de natuur van buiten naar binnen gehaald kan worden, een natuurbeleving voor ouderen die zelf niet meer het buitengebied kunnen intrekken.

Arjen Meeuwsen, vindt dat de achterkant van het verhaal ook aan de orde moet komen.  Als onafhankelijke klachtenfunctionaris vindt hij het belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven.

We lopen een dagje mee met Wim Vernooij op de dagbesteding in Hof Cruninghe en blikken terug in het leven van Marinus Neels.

 

De uitslag van het vrijwilligers onderzoek wordt binnenkort op alle locaties gepresenteerd en in deze uitgave kunt u alvast een korte samenvatting lezen.

 

Afgelopen periode werden 100-jarigen in het zonnetje gezet en mochten  echtparen hun huwelijksjubilea vieren. Tenslotte een korte terugblik op enkele activiteiten in de afgelopen periode.

 

Ik wens u weer veel leesplezier, een fijne feestmaand en een goed begin van het nieuwe  jaar.

 

Tot ziens in 2017.

 

Hartelijke groet,

Helma Telleman

hoofdredacteur

Van de redactie

 

Op de voorpagina ziet u een foto van een zogenaamd ‘Klinket’. Een klinket is een kleinere deur in een grotere deur, zoals schuurdeuren. Zo kunnen mensen er in en uit zonder de grote deuren te hoeven openen. Men ziet dit vaak in de stallen en schuren van boerderijen of bij sommige garagedeuren. Deze naam is in het verleden voor het Ter Weel magazine gekozen, omdat het blad als een doorgeefluik haar informatie doorgeeft.

 

We gaan met deze uitgave van ’t Klinket afscheid nemen van deze opzet. Het komende magazine zal een samensmelting worden van diverse uitgaven. Zo kennen we naast ’t Klinket ook Ter Weel Onderneemt en we gaan weer starten met bouwwerkzaamheden en Ter Weel Bouwt zou dan ook weer kunnen verschijnen. Daarom kiezen we er nu voor om de  informatie vanuit de organisatie, locaties, bouwnieuws en nieuws vanuit de ondernemersplannen te bundelen in één uitgave.

 

Deze laatste uitgave van ‘t Klinket ‘blikt’ onze bestuurder terug op afgelopen jaar en geeft een kleine inkijkje naar het jaar 2018. Willy Beks, specialist ouderengeneeskunde, was gastspreker op een symposium … naam en vertelt over het vroegtijdig plannen van zorg bij mensen met dementie. Cliënten, medewerkers en vrijwilligers vertellen over hun leven en werkzaamheden. De tuin van Krabbendijke is omgetoverd tot een groen paradijs en wensen van cliënten gaan in vervulling met de bijdrage van Waardigheid & Trots.

 

Als redactie kunnen we weer trots zijn op een uitgave met vele uiteenlopende onderwerpen. Dank aan Ineke van de Linde die de eindredactie verzorgt.

 

Alle lezers bedankt voor uw aandacht in de afgelopen jaren en graag tot ziens in de nieuwe uitgave.

 

Hartelijke groet,

 

Helma Telleman

Hoofdredacteur