Nieuws

Indicatieloze dagbesteding nu officieel van start

In juni 2018 zijn Gemeente Reimerswaal en Zorggroep Ter Weel een proef gestart om de dagbesteding in Rilland, Yerseke en Kruiningen ook toegankelijk te maken voor inwoners zonder zorgindicatie. De pilot was zeer geslaagd en we kunnen met trots vertellen dat de indicatieloze dagbesteding in Reimerswaal wordt voortgezet.

 

Het toegankelijk maken van de dagbesteding voor inwoners zonder zorgindicatie levert meerdere voordelen op. Enerzijds maakt het de activiteiten levendiger, omdat we hiermee de drempel verlagen voor mensen van buitenaf om deel te nemen aan de activiteiten van de dagbesteding. Anderzijds scheelt het enorm veel in administratieve handelingen. En minder bureaucratie betekent ten slotte meer tijd voor de gasten van de dagbesteding. De indicatieloze dagbesteding maakt het mogelijk voor inwoners om gratis deel te nemen aan activiteiten waar en wanneer zij dat wensen. Het doel hiervan is een gezellige dag voor iedereen!

 

Bij een nieuwe vorm van dagbesteding hoort natuurlijk ook een nieuwe naam. Deze wordt bekend gemaakt op maandag 13 mei tijdens een tour langs de drie dagbestedingslocaties, in het bijzijn van burgemeester José van Egmond en Coby Traas van Zorggroep Ter Weel. Zij starten bij Hof Cruninghe in Kruiningen en gaan via De nieuwe Vliedberg in Rilland naar Moerzicht in Yerseke. Op iedere locatie vindt dus een feestelijk moment plaats om het officiële startsein van de indicatieloze dagbesteding te geven en de nieuwe naam hiervan bekend te maken.

 

Tijdsindicatie van de tour:

 

13.00 uur in Hof Cruninghe

Langeviele 41 - 43, 4416 CE Kruiningen

 

14.00 uur in De nieuwe Vliedberg

Oostkilhoek 32, 4411 DZ  Rilland

 

15.00 uur in Moerzicht

Moerplein 73, 4401 HZ  Yerseke

Terug naar overzicht