Diensten

Logopedie

Het praten met anderen lijkt zo'n vanzelfsprekende bezigheid. Wanneer mensen te maken krijgen met problemen in de spraak, de taal, de stem of het gehoor, kan de communicatie ernstig worden bemoeilijkt. De logopedist behandelt onder andere stoornissen op het gebied van eten en drinken (slikproblemen). Daarnaast kan de logopedist ook hulp bieden bij communicatieproblemen (moeilijkheden met spraak en taal), zodat cliënten weer zo goed mogelijk kunnen communiceren met mensen in hun omgeving. De logopedist onderzoekt en behandelt u in principe op één van de locaties van Zorggroep Ter Weel. Indien dit voor u een groot bezwaar is, komt de logopedist bij u thuis.

 

Er wordt multidisciplinair gewerkt, er is samenwerking met fysiotherapie en ergotherapie. Eveneens is de logopedist lid van ParkinsonNet en het MS-netwerk.

 

Hoe komt u bij de logopedist?

Via de arts (huisarts of specialist) kunt u een verwijzing aanvragen. Deze kunt u opsturen naar Zorggroep Ter Weel, t.a.v. afdeling logopedie. Binnen twee weken nemen we contact met u op. Eveneens kunt u telefonisch een afspraak maken.

 

Wordt logopedie vergoed?

Ja, logopedie wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering.

 

Meer informatie

U kunt contact opnemen met logopedist Kristy Kolmus.

 

Ter Weel Goes

Joannaplantsoen 1

4462 AV Goes

0113 - 65 40 00

logopedie AT terweel DOT nl

 

Folder

Logopedie