Diensten

KOP Groepen Dementie

Zorggroep Ter Weel is in samenwerking met een casemanager dementie van Zeeuwse Zorgschakels gestart met een zogenaamde KOP groep. Dit is een praat- en trainingsgroep voor beginnend dementerenden waarbij ook bewegingsoefeningen gedaan worden. Deze kopgroep is opgezet voor mensen met beginnende dementie, woonachtig in de Bevelanden, Reimerswaal en Schouwen-Duiveland. De KOP groep is bedoeld voor volwassenen en ouderen die problemen hebben met het onthouden, denken, vinden van woorden, de daginvulling en hiervan beperkingen ondervinden in het dagelijkse leven.

 

Deelnemers aan de KOP groep staan nog midden in de maatschappij. Ze ervaren veranderingen bij zichzelf waardoor het moeilijker wordt om het gewone dagelijkse leven vorm te geven. De deelnemers aan een KOP groep komen wekelijks bij elkaar onder begeleiding van een maatschappelijk werker en een casemanager. Zij praten met elkaar over wat de ziekte voor hen betekent en wat de gevolgen hiervan zijn voor hun dagelijks leven. De deelnemers bepalen zelf de onderwerpen. Naast praten is er ook een onderdeel beweging en worden oefeningen gedaan.

 

De bijeenkomsten worden wekelijks gehouden op woensdag van 13.30 - 16.30 uur in Abbekindershof, Joannaplantsoen 1 te Goes.

 

Voor meer informatie en aanmelding kunt u terecht bij:

 

Nayara de Ridder

Maatschappelijk werker Zorggroep Ter Weel

0113 - 65 40 00       

maatschappelijkwerk AT terweel DOT nl

 

Christa Henstra

Casemanager dementie Zeeuwse Zorgschakels

06 - 10 25 17 77       

chenstra AT zeeuwsezorgschakels DOT nl