Actueel

Ter Weel Onderneemt

Nummer 3 - September 2017

Zorggroep Ter Weel is als ondernemende organisatie gericht op het ondersteunen van de zelfredzaamheid van ouderen, waardoor zij zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven. Ook aan de mensen die nog thuis wonen, kunnen wij onze diensten aanbieden. Ter Weel onderneemt, maar wat worden de ouderen hier beter van?

Best een goede vraag!  Ondernemen is het verrichten van activiteiten voor anderen om daarmee hun behoeften te vervullen. En daar willen mensen ook graag voor betalen. Hun probleem wordt immers speciaal voor hen opgelost of hun wens komt ermee in vervulling.

 

Speciaal voor deze betalende klanten heeft Ter Weel een product-marktcombinatie gecreëerd: de gemaksdiensten. Dit zijn diensten waar ouderen tegen betaling gebruik van kunnen maken en die ertoe bijdragen dat zij bijvoorbeeld langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Denk hierbij eens aan het product ‘Maaltijd Thuis!’. Maaltijd Thuis verzorgt gezonde, voedzame  en vooral lékkere maaltijden die door vrijwilligers bij mensen aan huis warm worden afgeleverd. Mensen hoeven dus geen boodschappen meer te doen en niet meer zelf te koken. In ontwikkeling is het product ‘Was- en strijkservice’, waarbij bij mensen thuis hun vuile was wordt afgehaald en die weer netjes schoon en eventueel gestreken aan huis wordt afgeleverd. In deze Ter Weel Onderneemt wordt nader op deze diensten ingegaan.

 

Duidelijk is wel, dat deze diensten betaalbaar moeten blijven voor de klanten. Dit kan alleen maar met de hulp van héél veel vrijwilligers. En gelukkig zijn die er! Mensen die zich belangeloos inzetten en door weer en wind elke dag weer de maaltijden bij mensen brengen.  Ik spreek hier nog eens mijn waardering uit voor deze groep en wens u veel leesplezier toe!

 

Arthur Kranz,

Manager facilitair, eigenaar van product-marktcombinatie ‘gemak’ én gastredacteur