Actueel

Ter Weel Onderneemt

Nummer 2 - Juni 2017

Er dient zich een nieuwe generatie ouderen aan met andere wensen en verwachtingen en met een hogere leeftijd, waardoor de zorgvraag vaak complexer en zwaarder is. Dit betekent dat wij als organisatie moeten ondernemen om de zorg toekomstbestendig te maken.

 

Maar wat is eigenlijk een ondernemende organisatie? En wat is eigenlijk denken en handelen als ondernemer? Dat is onder andere zelf verantwoordelijkheid nemen voor dingen die je ziet gebeuren en proactief zijn, waardoor er nieuwe ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden ontstaan. We zijn zeker op de goede weg, maar nog niet alle medewerkers denken en handelen als ondernemer. Voor de helderheid: er is niet van iedereen een ondernemer te maken. En dat hoeft ook niet! Maar de bedrijfscultuur van Zorggroep Ter Weel moet nóg ondernemender. En daar hebben wij elkaar bij nodig.

 

Niet alleen leidinggevenden, maar alle medewerkers worden uitgedaagd om creatiever en ondernemender te denken. Ondernemen is leren, vallen en weer opstaan. Het is ook niet de zaak om aan iets te beginnen zonder te weten wat de uitkomst zal zijn. Daarom worden er bijeenkomsten georganiseerd om het ondernemen te faciliteren, is er een Kennisportaal opgericht en ondersteunt het management de ideeën en ondernemersplannen die ontstaan. Communicatie is hierbij van essentieel belang. Dus, heb je een goed idee: bespreek het!

 

Inmiddels zijn er al positieve resultaten te melden op het gebied van zorg, zoals je kunt lezen in deze editie van Ter Weel Onderneemt. Zo richt Zorggroep Ter Weel zich met diverse partijen op het dementievriendelijk maken van Reimerswaal en wordt er steeds meer aandacht gegeven aan goede mondzorg voor cliënten. Collega’s in Reimerswaal zetten zich in voor de advisering en ondersteuning van thuiswonende ouderen en collega’s in Goes voor een interactieve tuin bij Randhof.

 

Ik wens u veel leesplezier toe!

 

Gert-Jan van Schelt,

Manager zorg, welzijn en behandeling (regio Goes), eigenaar van productmarktcombinatie ‘zorg’ én gastredacteur