Actueel

Ter Weel Onderneemt

Nummer 1 - Maart 2017

Alweer de derde editie van Ter Weel Onderneemt. Wat een eer om gastredacteur te mogen zijn van dit mooie blad. Zeker nu het onderwerp ‘Actief’ centraal staat.

 

Een actief, gezond en uitdagend leven is voor de meeste mensen een grote wens. Dat een actief leven wat aanpassingen nodig heeft als je wat ouder wordt, is helemaal geen probleem. Wat voor de een al behoorlijk actief is, is voor de ander een stap te ver. Maar is dat erg?

 

Niet alleen voor de cliënten van Zorggroep Ter Weel is een actief en gezond leven fijn, maar ook voor onze medewerkers en bewoners uit de wijk. Het vraagt echter veel van onze collega’s. Daarover praat Andries met Suzanne Bassie en Mirjam Vreeke, die beiden verantwoordelijk zijn voor het projectplan ‘Ondernemen in welzijn’. Omdat Andries een nieuwsgierig man is en nog niet heel veel wist over dit projectplan, is dit voor hem een uitdagend interview. Ook komen de ambassadeursgroepen van dit project aan het woord. Ellen praat met hen. Leuk om te lezen hoe zij de ontwikkelingen en samenwerkingen ervaren.

 

Roxanne gaat op bezoek bij het Paramedisch Centrum. Hier komt actief bewegen aan bod, hoe je dit precies kunt doen en wat de mogelijkheden en ontwikkelingen zijn. Henri Trieling weet Janneke veel te vertellen over zijn dynamisch ondernemersplan ‘DIP’. Wat dit plan precies inhoudt en hoe hij de samenwerking met externe partijen is aangegaan, leest u in deze editie. Ikzelf ga op zoek naar succesverhalen die gaan over samenwerken met externe partijen. In Randhof wordt al jarenlang samengewerkt met De Wissel en CIOS. Ik ga uitzoeken hoe deze samenwerkingen tot een succes worden gemaakt.

 

Jammer dat we geen blad van 30 pagina’s mochten maken. Dat zou geen probleem zijn voor deze bevlogen en actieve redactie! Als jullie nog eens een gastredacteur zoeken: zoek niet verder, ik kom eraan!

 

Veel leesplezier!

 

Hanneke Roskam,

Eigenaar van product-marktcombinatie Ter Weel Actief