Actueel

't Klinket

Nummer 4 - Oktober 2016

Extra uitgave over de brand in Nieulande

 

Zondag 28 augustus 2016 is een dag die bij Zorggroep Ter Weel in het geheugen gegrift zal staan als de ‘dag van de brand’ in zorgcentrum Nieulande te Krabbendijke.

 

Een trieste gebeurtenis, die bij velen een diepe impact heeft gehad. Bij de families van de cliënten die hierbij omgekomen zijn, maar ook bij de medewerkers en alle hulpdiensten die zich ter plaatse hebben ingezet om erger te voorkomen. Een nachtmerrie, die geen organisatie mee wil maken, maar dan toch werkelijkheid wordt…

 

De saamhorigheid van de dorpsgemeenschap, die bleek uit de spontane hulp die geboden werd bij de evacuatie van de cliënten en de dagen erna bij de opvang van cliënten en medewerkers, was groot en hartverwarmend. Er is door iedereen goed gehandeld, zowel in de eerste alarmering als de opvang en de evacuatie van slachtoffers en cliënten. Grote waardering voor iedereen die hieraan zijn steentje heeft bijgedragen.

 

Om deze zwarte dag en de week na de brand in beeld te brengen, heb ik een dagboek geschreven. Voor mezelf om vast te leggen wat er allemaal is gebeurd, maar mogelijk helpt het ook cliënten, familie en medewerkers bij de verwerking. Aangevuld met interviews, een in memoriam van de overledenen, foto´s en persberichten brengen we deze speciale uitgave van ‘t Klinket uit. Uit eerbetoon aan de overleden cliënten en als herinnering aan deze meer dan tragische gebeurtenis in de geschiedenis van Zorggroep Ter Weel.

 

Coby Traas,

Bestuurder Zorggroep Ter Weel