Actueel

't Klinket

Nummer 3 - September 2016

The tans will fade but the memories will last forever

 

Bovenstaande zegt het al: bruine kleurtjes vervagen, maar de herinneringen blijven voor altijd. Als je het hebt over vakanties, roept dit bij iedereen wel herinneringen op. Mooie momenten van je laatste vakantie beleef je nog eens terwijl je in de stromende regen naar je werk rijdt. Maar ook doet deze periode van het jaar weer terugdenken aan de vakanties van vroeger. Aan de vakanties met je ouders of je eerste vakantie met je vrienden. Kamperen bij de boer, de tent opzetten in de snikhete zon, urenlange wandelingen berg op en af, met de blote voetjes in het goudgele zand of gewoon lekker ‘rundum Hause’. Ook Cor Brouwer mijmert over zijn vakantie van vroeger op pagina 3.

 

Namen kunnen ook herinneringen oproepen of herinneren aan vroegere tijden. Soms nemen ze ons eeuwen terug in de tijd. Zo ook de namen van de gebouwen en afdelingen van Zorggroep Ter Weel. Ze verwijzen allen naar een stukje Zuid-Bevelandse historie. Wateren, polders, dorpen, boerderijen,...ze hebben allemaal een plaatsje gekregen binnen Ter Weel. Op pagina 8 tot 10 neemt Rinus Antonisse u mee de geschiedenis in.

 

In dit Klinket is ook een nieuwe rubriek te vinden: ‘De werkdag van…’. Hierin geeft een medewerker van Zorggroep Ter Weel een kijkje in zijn of haar werkdag. Dit keer vertelt zorgmedewerker Ella de Vos hoe een dagje werken in Maria-Oord er voor haar uitziet. Arthur Kranz, manager facilitair, neemt ons ook mee de werkvloer op (pagina 4). Hij geeft aan hoe belangrijk het is - voor alle medewerkers van Ter Weel - om ‘Gastvrijheid is Gastvrolijkheid’ uit te dragen. Plezier hebben in je werk staat centraal, want als je dat hebt, kun je dat uitstralen naar collega’s, cliënten en bezoekers.

 

Met veel plezier en vrolijkheid hebben we weer een zeer divers Klinket voor u samengesteld. Heel veel leesplezier toegewenst!

 

Janneke de Jonge,

Hoofdredacteur