Actueel

Zorggroep Ter Weel wint CZ Verwenzorgprijs 2017

Zorggroep Ter Weel wint CZ Verwenzorgprijs 2017

Elk jaar doet het CZ Fonds een aantal verwenzorgdagen cadeau aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Ook in 2017 werd een prijsvraag uitgeschreven met als thema ‘Alle kleuren van de zorg’. Op dinsdag 12 september jl. mocht Zorggroep Ter Weel in Slot Oostende in Goes de prijs van € 800,- in ontvangst nemen voor haar project ‘Scharrelkids op Groene Visite met de natuurkoffer’. De verwendag zal op 16 mei 2018 plaatsvinden bij woonzorgcentra Ter Weel Goes en Moerzicht in Yerseke.

 

Scharrelkids op Groene Visite met de natuurkoffer

De Groene Visite vrijwilligers van het Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) gaan met de natuurkoffer naar de locaties van Zorggroep Ter Weel om de cliënten een mooie natuurbeleving mee te geven. IVN Scharrelkids activiteiten verbinden (klein)kinderen en (groot)ouders met de natuur door ze door middel van een leuk activiteitenparcours de natuur zelf te laten beleven.

 

Op de verwendag bij Zorggroep Ter Weel kunnen beide activiteiten elkaar aanvullen. (Groot)ouders en (klein)kinderen gaan samen, onder begeleiding van IVN vrijwilligers, de natuur beleven in de tuin. Door een leuk Scharrelkidsparcours uit te stippelen, en deze te koppelen aan de inhoud van de natuurkoffer, kunnen de twee (of drie of vier) generaties met elkaar een leuke en gezonde dag beleven.

 

Om het natuur- en verwengevoel helemaal compleet te maken, worden zilte zaligheden (zoals zeewier) voorbereid en geserveerd.

 

Het mooie aan deze activiteit is dat alle cliënten van Ter Weel mee kunnen doen. In hun eigen woonomgeving of buiten.

Terug naar overzicht