Actueel

Samenwerking Edudelta en Ter Weel officieel bekrachtigd

Samenwerking Edudelta en Ter Weel officieel bekrachtigd

Verbinden: jong en oud, zorg en groen. Woorden die gistermiddag meermaals de revue passeerden tijdens de bijeenkomst in de mooie Stadstuin Goes. Daar spraken Kees Nieuwenhuyzen, directeur van Edudelta College, en Coby Traas, bestuurder van Zorggroep Ter Weel, over participeren in de samenleving en het belang van verbinding zoeken met elkaar. Hierna tekenden zij een intentieovereenkomst, waarmee de samenwerking tussen Edudelta en Ter Weel officieel bekrachtigd werd.

 

Studenten van Edudelta College verzorgden na het officiële gedeelte een uitgebreide rondleiding. De aanwezigen, waaronder een aantal cliënten van Ter Weel, hebben een kijkje genomen bij de prachtige kunstwerken van bloemen, die de studenten aan het maken waren voor de eindejaarsexpositie 'Oriëntal Flowers' in de Grote of Maria Magdalenekerk in Goes (16 en 17 juni te bezoeken). Ook werd er een rondje gemaakt langs de dierenverblijven, waar de cliënten zonder vrezen de engste dieren op schoot namen.

 

Samenwerkingsprojecten

Een aantal projecten die Edudelta College en Zorggroep Ter Weel inmiddels zijn gestart of in de toekomst willen realiseren:

 

 • Aaidieren

  Studenten komen met dieren, zoals cavia’s en konijnen, op bezoek bij cliënten in de woonzorgcentra van Zorggroep Ter Weel. Zij kunnen de dieren aaien, knuffelen of alleen even vasthouden. Ouderen fleuren vaak helemaal op en worden fitter, actiever en minder eenzaam. Soms komen herinneringen naar boven door in contact te zijn met de dieren. Ook de sociale contacten die ontstaan met de studenten zijn waardevol.

   

 • Gastlessen

  Studenten van Edudelta volgen bij Zorggroep Ter Weel gastlessen over dementie. Hun docent is hierbij ook aanwezig. Deze les geeft de leerlingen meer kennis over dementie, wat weer leidt tot een prettiger en intensiever contact.
   

 • Plantenwand

  Een groep studenten is bezig met het ontwerpen van een plantenwand voor een kleinschalige woongroep van Ter Weel Goes. Dit gebeurt in samenwerking met een bedrijf en in samenhang met het project Grijs, Groen en Gelukkig van het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN).

Terug naar overzicht