Actueel

Officiële opening beleeftuin achter Moerzicht

Officiële opening beleeftuin achter Moerzicht

Op woensdag 7 maart 2018 wordt de beleeftuin achter zorgcentrum Moerzicht, Moerplein 73 in Yerseke, officieel geopend. Hierna wordt er in en rondom de tuin een feestelijke voorjaarsmarkt voor jong en oud georganiseerd.

 

Gemeente Reimerswaal, R&B Wonen, Stichting Vrienden van Moerzicht, Stichting Ondersteuning Ouderenzorg Krabbendijke (SOOK) en Zorggroep Ter Weel hebben allemaal financieel bijgedragen aan de realisatie van de beleeftuin. Er werd een grote moestuin gerealiseerd, die voornamelijk onderhouden zal worden door leerlingen van de nabijgelegen scholen. Daarnaast is er een zonneterras en een schaduwterras aangelegd met platanen, bankjes en natuurlijk een breed en betegeld pad door de gehele tuin. Eind oktober 2017 werd de beleeftuin achter Moerzicht opgeleverd.

 

Officiële opening

Op woensdag 7 maart start om 14.00 uur de officiële opening van de beleeftuin. Thijs Terlouw opent en begeleidt de middag en geeft het woord aan wethouder Hans de Kunder, Peter Bevers van R&B Wonen en André Lokerse van Zorggroep Ter Weel. Ook initiatiefnemer van de beleeftuin, Johan Kole, is erbij.

 

Voor de naam van de beleeftuin werd eind vorig jaar een prijsvraag uitgeschreven, waarna een jury, bestaande uit afgevaardigden van de betrokken partijen, zich over de vele reacties gebogen heeft. De winnende naam wordt deze middag bekendgemaakt en de winnaar wordt uiteraard in het zonnetje gezet. Ook is er een bankje geschonken voor de tuin, die tijdens het officiële gedeelte onthuld wordt.

 

Voor de kinderen van de basisscholen en Kibeo uit Yerseke is ook een rol weggelegd. Zij hebben hard gewerkt aan een mooie creatie voor de beleeftuin.

 

Voorjaarsmarkt

Na het officiële gedeelte is het rond 15.00 uur tijd voor feest en gezelligheid voor jong en oud. In en rondom de beleeftuin zijn er leuke kraampjes, van o.a. ’t Wienckeltje uit Kruiningen en het Werkleerbedrijf van Emergis en met zelfgemaakte spullen. Daarnaast zijn er leuke prijzen te winnen bij het Rad van Avontuur, kan men een voorjaarsstuk maken tijdens een doorlopende workshop en kunnen kinderen grabbelen, geschminkt worden en ponyrijden. Ook is er gezellige muziek en zijn er heerlijke hapjes en drankjes te koop.

 

De gehele opbrengst van de voorjaarsmarkt komt ten goede aan de beleeftuin. Er zijn namelijk nog best wat wensen, o.a. een kistje om tuingereedschap in op te bergen, nog een extra bankje en misschien wat beweegtoestellen.

 

Ook tweedehands tuingereedschap is welkom en kan deze middag ingeleverd worden.

 

Iedereen is van harte welkom!

 

 

Terug naar overzicht