Actueel

Innovatiebijeenkomst 'Van Zorg naar Beter'

Innovatiebijeenkomst 'Van Zorg naar Beter'

Op woensdag 15 november 2017 organiseert SWVO (Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio) in opdracht van de zeven gemeenten in de Oosterschelderegio een innovatiebijeenkomst. Er worden ongeveer 150 mensen verwacht uit de regio en werkzaam in diverse sectoren, van zorg tot zakelijke dienstverlening, van onderwijs tot gemeentelijke overheid.

 

Het doel van deze bijeenkomst is tweeledig. Allereerst gaan de deelnemers met elkaar aan de slag om een aantal bijzondere ideeën/initiatieven verder te helpen richting projecten om zo vernieuwing in het sociaal domein te realiseren. Daarnaast zullen de aanwezigen compleet nieuwe manieren gaan ervaren voor het oplossen van vraagstukken door verbindingen te leggen, samen te werken en het bestaande los te laten.

 

Concreet zijn er 10 initiatieven en 5 uitdagingen die een podium krijgen om daardoor een volgende stap te kunnen zetten op weg naar een geslaagde innovatie. De 10 initiatieven gaan naar huis met meer kennis, de juiste contacten, creativiteit, doe-kracht en misschien wel geld. Met een beetje geluk zitten er ook opdrachtgevers in de zaal en kan er snel na 15 november doorgepakt worden. Voor de 5 uitdagingen gaan de deelnemers met elkaar zoeken naar de meest geniale oplossingen voor deze maatschappelijke vraagstukken. Natuurlijk is er een jury en zijn er prijzen te winnen.

 

En bij zo’n groot evenement doet Zorgroep Ter Weel natuurlijk ook mee! Kijk op www.proeftuinzeeland.nl, daar vind je de uitdaging ’Dichterbij de kern’ waar Ter Weel en de Bibliotheek Oosterschelde een gezamenlijke uitdaging presenteren, waardoor de leefbaarheid van alle inwoners van 0-100 jaar in de kleine kernen een oppepper zal krijgen.

Terug naar overzicht