Actueel

Expositie Ter Weel Goes

Expositie Ter Weel Goes

Trees Oude Ophuis is in 1953 geboren te Gendt. Na haar opleiding: Nd (tekenen en stofversieren),  2e graad textiel en handvaardigheid was ze van 1974 tot 1990 docent tekenen in het voortgezet onderwijs. Na 1992 heeft het onderwijs plaats gemaakt voor werken in haar atelier in Goes.

 

Veel voorkomend onderwerp in haar werk is het landschap. Foto’s en schetsen van natuur-cultuurlandschappen, stadslandschappen, vormen de basis in haar werk. Transformatie van de werkelijkheid en van complexiteit naar eenvoud. Zoekend naar lijn, richting, ritme door het hele beeld, afleidende details en kleur weglatend. Door deze keuzes wordt de oorspronkelijke werkelijkheid meer of minder veranderd, maar het herkenbare beeld wordt nooit helemaal verlaten.

 

Haar tekeningen op klein formaat, krijgen door het zwart-wit van het zachte potlood, een afstandelijke, grafische uitstraling. In haar olieverfschilderijen, waarvan de formaten in tegenstelling tot de tekeningen zeer wisselend zijn, wordt de abstractie verder doorgevoerd.

 

Naast de tekeningen maken de collages en combinaties van technieken de zoektocht in lijn en ritme op andere wijzen zichtbaar. Hoewel ze regelmatig gebruik maakt van herhalings-/druktechnieken zijn alle werken unica.

 

Tot dinsdag 22 mei a.s. vindt u de expositie in Ter Weel Goes, Joannaplantsoen 1. U bent welkom tijdens de openingstijden van 8.00 – 17.00 uur.

 

Of neem een kijk op haar website www.treesoudeophuis.nl

 

 

 

Foto        Boomwortels  (blinddruk, potlood)

Terug naar overzicht